Évekig tartott, míg kilábaltam a jógából

Egy meditáló ember kezeinek művészi ábrázolása, mély bordó, bűnbánatra utaló színnel. szabályos meditáló tartásban (hüvelyk és mutatóujj összeér).

Az ezotériában sok olyan tudományosnak tűnő érvekkel alátámasztott dolog van, ami nem igaz. Hiten alapul. Az agykontroll, a horoszkóp és a homeopátia például az én életemben is masszívan jelen volt. Mindről kiderült, hogy egyik sem az, aminek látszik.

Azonban mégis a jógáról szeretnék most írni, mert jóga közben kaptam választ az agykontrollal, a horoszkóppal és homeopátiával kapcsolatosan is. 2002-ben már 3. éve jógáztam, de közben misére is jártam. Bár nem vallottam magam hívőnek, de a misén mindig óriási békességet kaptam.

Egyre jobban feszített belül, hogy a mise és a jóga valahogy nem fér össze. A jógán mindig azt halottam, hogyha kitartóan jógázom  majd én képes leszek erre meg arra, a reinkarnációm is ettől függ és hasonlók. A misén pedig azt hallottam, hogy Jézus hív meg, ővele találkozom a misén, a gyengeségemben is erőt ad.

2002 nyarán a kérdést úgy döntöttem el, hogy elmentem jóga táborba, hogy teszteljem. Azonban a meditációk alatt, amikor amúgy is befele kellett volna figyelni, én imádkoztam. Két imádságot tudtam: a miatyánkot és üdvözlégyet. E kettőből lesz a rózsafüzér. A rózsafüzérhez tartozó titkokat is tudtam, de rózsafüzérem nem volt még.

Elkezdődött tehát a jóga tábor. A tábor vége felé fontos eseményt vártunk: meglátogat bennünket a jóga irányzat román guruja. Jógázással telt a hét, semmi különös nem történt azon kívül, hogy az erdőben imádság közben megcsípett egy bögöly, és nagyon fájt.

Mikor azonban közeledett a guru érkezésének időpontja, fokozódott a feszültség. Többek közt azért, mert az igért esti időpontra nem érkezett meg. A jóga oktatónk azt mondta, hogy virrasztva várjuk őt. Ezzel csak az volt a gond, hogy a jógaórákon alaposan megtanított arra, hogy mindig kipihentek legyünk. Ma fejemmel azt hiszem, hogy ez az éjszakai feszült várakozás szándékos volt, és az volt a célja, hogy eltompítsa az érzékszerveinket. A guru ugyanis csak másnap hajnalban érkezett meg. Akkor előadták a neki készített szex-műsort.

Azért ilyen műsor, ugyanis a jóga guru az úgynevezett balkéz-tantra irányzatot követte, mely szerint a orgazmus nélküli szexuális együttlét segíti a fejlődésünket. Éppen ezért a szebb lányokat ő avatta be ebbe. A táborban sokan mondták, hogy ezek a lányok általában megőrülnek, de ez lehetett akár igaz, akár nem. A guruval való együttlét során még egy filmet is levetítette a számára összeállított bukaresti szex-előadást. Ebben még Szent Péter apostol is szerepelt – talán ő nem volt meztelen.

Azt hiszem értem, hogy miért vagyok olyan óvatos a táborokkal kapcsolatosan. Ha az ember elmegy a táborba, nem tudja magát kivonni a táborban történő események alól. Persze elmehet, de ehhez legtöbb embernek nincs bátorsága. Nekem ez nem volt elég, ezért az utolsó nap kaptam meg a teljesen egyértelmű és világos választ. Az eseményeket a 2002-ben készített írásomból idézem.

 

Másnap aztán volt egy meditáció, amelyet ő veztett. Épp szemben volt velem. A meditáció elején még nyitva volt a szemem, és láttam, ahogy transzba esik. Nagyon furcsa volt. Hullámzott az egész teste, valami speciális légzést csinált. Egyszerű ember erre képtelen lenne. Aztán imádkoztam, és elkezdtem várni az az érzést, amit ebben a meditációban meg szoktak tapasztalni. Ezúttal sem vártam hiába. Ezúttal a törzsemben volt rettenetesen erős érzet. Nem tudnám leírni, hogy mi, de egyetlen egy azelőtti megtapasztalt jelenséghez nem volt hasonló. Mintha szét akarna hasadni a mellem, a hasam: minden. Végig akartam csinálni a meditációt, azonban olyan szenvedés volt, hogy kinyitottam a szemem és kiszálltam belőle. Azonnal megszűnt ez az érzés. Én voltam az egyetlen, aki kiszállt.

A kiszállás azt jelentette, hogy elengedtem a két szomszédos kezét. E jógaiskolában a csoportos meditációkat gyakran spirál alakban végeztük. az embereket sorba rakták attól függően, melyik állatövi jegy alatt született, és megfogták egymás kezét. A spirál középpontjában ez esetben a guru állt.

Ezek után nem jártam jógázni többet. Nemsokára eljutottam egy szabadító szolgálathoz, ahol átimádkozták az életemet és minden ezoterikus babonáért kértem isten irgalmát, és hangosan megfogadtam, hogy soha többet nem akarok ilyet csinálni. Ellene mondtam határozottan, Isten segítségét kértem abban, hogy meg is tudjam tenni.